Akupunktur og velvære under svangerskapet

Gjesteblogg av Trine Hauge-Nymoen

Akupunktur og velvære i svangerskapet.
I svangerskapsomsorgen har akupunktur vist seg som et godt alternativ til legemidler.

Jeg er Trine Hauge-Nymoen, akupunktør med snart 24 års erfaring fra Kongsvinger. Jeg er stolt medlem av Akupunkturforeningen, som er et viktig kvalitetsstempel innenfor vårt fagmiljø.

Om Akupunktur:
Akupunktur, et praktisk og tradisjonsrikt fag med røtter over 2000 år tilbake, er det eldste medisinske systemet vi kjenner til. Ved bruk av tynne sterile engangsnåler påvirker vi det perifere nervesystemet og bindevevet, og vitenskapelig dokumentasjon støtter effektiviteten ved ulike plager som kroniske smerter, hodepine, allergi og stressrelaterte lidelser.

Akupunktur og Svangerskapsomsorg:
I svangerskapsomsorgen har akupunktur vist seg som et godt alternativ til legemidler. Den reviderte veilederen i fødselshjelp fra 2020 anbefaler akupunktur for smertelindring, stimulering av rier, bekkenleddsmerter, svangerskapskvalme, morkakeforløsning og kroniske smerter i vulva.

Norske kliniske retningslinjer anbefaler akupunktur ved:

  • Bekkenleddsmerter: Bekkenleddsmerter kan være utfordrende for gravide, men akupunktur løsner spenninger og reduserer smertene skånsomt. Hormonelle endringer knyttet til svangerskapet kan påvirke ledd, leddbånd og bindevev.
  • Svangerskapskvalme: Kvalme og oppkast er vanlig i tidlig graviditet, og akupunktur anbefales som en ikke-medikamentell behandling. Reduser belastningen med en skånsom tilnærming.
  • Uspesifikke korsryggsmerter: Kroppsforandringer under svangerskapet kan føre til korsryggsmerter. Akupunktur gir ofte god effekt ved å lindre smerter og spenninger.
Trine Hauge-Nymoen
Trine Hauge-Nymoen

For gravide som ønsker en trygg og naturlig tilnærming til god helse under svangerskapet, kan akupunktur være en verdifull ressurs. Husk å alltid velge en akupunktør som er medlem av Akupunkturforeningen for å sikre kvalitet og kompetanse.


Publisert

i

av