Endelig er vi i gang. i håper dere har hatt en fantastisk start på baby- og småbarnssvømmingen hos Vannvettene

Endelig er vi i gang!

Vi håper dere har hatt en fantastisk start på baby- og småbarnssvømmingen hos Vannvettene. Første dag i bassenget kan være spennende og utfordrende, både for foreldre og barn. Garderobesituasjonen kan føles litt kaotisk, og usikkerheten om hvordan de små vil reagere på vannet, lydene, luktene og nye mennesker kan være til stede. Men, vi er her for å veilede dere gjennom denne og alle de andre kursdagene.

En fantastisk start

Tirsdag 12. september startet vi vår første runde med babysvømming, og på kvelden var småbarna i vannet. Det var utrolig gledelig å se over 120 flotte barn og voksne i bassenget denne dagen og kvelden. Og vi har mer spennende i vente, hele åtte tirsdager!

Trygghet i fokus

Vi forstår at det er naturlig å bekymre seg for sikkerheten og renheten i bassenget. I Kongsvinger har vi det fantastiske Kongsbadet, med dedikerte ansatte som sørger for at vannet er av beste kvalitet. De måler kontinuerlig vannkvaliteten, overvåker temperaturen i vannet og i omgivelsene. De sørger for at garderobene er rene og at alle har det de trenger, fra badebleier til såpe. Vi takker Kongsbadet og deres fantastiske ansatte for all den hjelpen vi får på tirsdager.

På barnets premisser

Vi vet at babyer og små barn kan ha dager med ulikt humør. Hos Vannvettene tilpasser vi oss barnas tempo og behov. Hvis barnet gråter og motsetter seg øvelsene, ta dere tid til å trøste det. Ta det gjerne opp på bassengkanten hvis det føles tryggere. Noen ganger trenger de minste en liten matpause midt i kurset, og det er helt greit. Dere går ikke glipp av noe, og vi instruktører er her for å hjelpe dere. Det kan være lurt å ikke forlate bassengområdet mens barnet gråter. Prøv heller å trøste på kanten, slik at stedet ikke blir forbundet med noe ubehagelig for barnet.

Gjør det gøy!

På småbarnskursene legger vi inn litt «frilek» på slutten av hvert kurs. Uansett hvordan resten av kurset har vært, oppfordrer vi dere til å prøve å holde ut til frileken på slutten av kurset og hjelpe barnet med å finne aktiviteter de synes er morsomme og noe de mestrer. Dette bidrar til at barna husker kurset som noe positivt og ser frem til neste gang.

Sikkerhet
Sekundær-drukning

Gode minner i vannet

Baby- og småbarnssvømming handler først og fremst om å skape koselige, morsomme og lærerike øyeblikk for både barn og voksne. Vi instruktører legger opp øvelser som passer alder og ferdigheter, og vi ønsker at alle skal reise hjem med en følelse av mestring, trygghet og glede. Vi håper dere også får sjansen til å danne nye vennskap, lære nyttige ferdigheter og skape en familieaktivitet dere kan nyte i årene som kommer.

Del deres tanker med oss

Vi kommer til å legge ut slike blogginnlegg jevnlig på vår hjemmeside, og vi oppfordrer dere til å sende oss tips om hva dere ønsker at vi skal ta opp her. Hvis det er noe dere lurer på eller bekymrer dere for, er det nesten garantert at andre også har de samme tankene. 

Vi ser frem til å møte dere igjen på tirsdag!

Klem fra Vanja og Bente 🏊‍♀️😊


Publisert

i

av

Stikkord: