Svømmebriller med styrke fra Kongsvinger Opitiske

Ja til svømmebriller og nei til armringer

Vi får ofte spørsmål om svømmebriller og armringer på kurs, så da kjører vi på med et lite blogginnlegg om dette.

Våre svømmekurs fra småbarnssvømming og oppover er fulle av læring, der vi utforsker undervannsverdenen og lærer å svømme. Hvis du eller barnet opplever ubehag og sårhet i øynene på kurs anbefaler vi svømmebriller.

Beskytt øynene i vannet
Selv om vannet i Kongsbadet er trygt for øynene, kan det likevel være ubehagelig hvis du tilbringer mye tid under vann. Klorvann kan føre til irritasjon og sviende øyne. Svømmebriller forhindrer ubehaget.

Kongsbadet har stort utvalg av svømmebriller
Kongsbadet har stort utvalg av svømmebriller.
Kongsvinger Optiske lager svømmebriller med styrke
Birgitta fra Kongsvinger Optiske

Armringer anbefaler vi ikke.
Å bruke armringer under svømmekurs anbefales ikke av flere viktige grunner. For det første utgjør armringer en sikkerhetsrisiko, da de kan gli av, de kan sprekke, og dette kan føre til farlige situasjoner i vannet. Videre hindrer armringer barna i å utvikle de nødvendige ferdighetene for å svømme trygt. For å lære å svømme må barna mestre teknikker som balanse, flyt, pusting og bevegelighet i vannet, og dette oppnås ikke ved å
stole på flytehjelpemidler som armringer. Vi anbefaler flytepølse eller noodles hvis det skal brukes hjelpemidler for å flyte. På kurs hos oss har vi disse i utstyrskassen.

Vi gleder oss til å se dere i bassenget!

Hilsen Vanja og Bente